Košarica Posebna ponudba Naročilo zaključeno

Zdrava prebavila za zdrav imunski sistem

30 % popusta, če ga dodate svojemu naročilu zdaj!

Vzpostavi ravnovesje črevesne flore pri driski, stresu, po antibiotikih.
1. Stabilizira črevesno floro

Na naraven način se uravnava in vzpostavlja bakterijsko ravnovesje v črevesju. Zagotavlja dobro prebavo.

2. Tudi za "težke" bolnike

Za alergike in pse s kroničnimi vnetnimi črevesnimi boleznimi – psi jih dobro prenašajo in se lahko uporabljajo dolgoročno.

3. Z inulinom

Ščiti mlečnokislinske bakterije pred razgradnjo z želodčnimi in žolčnimi izločki. To jim omogoča, da optimalno razvijejo svoj probiotični učinek.

4. Vitamini in minerali

Zlasti imunsko oslabljenim živalim koristi dodatna porcija hranil in vitalnih snovi saj ​​se tako veliko hitreje regenerirajo.

Probiotiki so enostavno povedano dobre bakterije, ki zagotavljajo ustrezno razmerje med mikroorganizmi v črevesju ter s tem poskrbijo za dobro počutje, ustrezno prebavo in uravnoteženo črevesno floro. Tudi ljudje se poslužujemo probiotikov, ko imamo prebavne težave ali, ko uživamo antibiotike, ki pomorijo vse; dobre in slabe bakterije. Zdrave probiotične bakterije se nahajajo tudi v hrani kot je jogurt, kislo mleko in kefir.
Probiotične bakterije tekmujejo za prostor s patogenimi mikroorganizmi in s tem preprečujejo namnožitev »slabih« bakterij. Določen delež slabih bakterij v prebavilu ostane, pomembno je razmerje, ki govori v prid probiotičnim bakterijam.

Prednosti dodajanja probiotikov psu:

 • Pomagajo vzdrževati uravnoteženo prebavo (manj prebavnih težav, napihnjenosti, vetrov, driske, bruhanja itd.).
 • Probiotiki zmanjšajo možnost mehkega blata.
 • Probiotiki so odlična podpora za prebavilo ob menjavanju hrane.
 • Probiotiki naredijo črevesno sluznico bolj utrjeno in s tem pomagajo pri blokadi toksinov in alergenov.
 • Pri uživanju antibiotikov probiotiki vzdržujejo črevesno floro in s tem preprečujejo škodljive vplive antibiotikov.
 • Probiotiki poskrbijo za krepitev imunskega sistema. Ogromno celic imunskega sistema je v prebavilu; probiotiki stimulirajo imunski sistem s produkcijo zaščitnih celic. V prebavnem traktu se nahaja kar 70 % vseh imunskih celic.
 • Do porušenja črevesne flore lahko pride tudi zaradi stresa, kar lahko povzroči praskanje in odpadanje dlake. S probiotiki povrnete ravnovesje v črevesju in poskrbite za zdravo dlako in kožo.
 • Probiotiki izboljšajo absorbcijo (vsrkljivost) hranil iz tankega črevesa v kri, posledično je boljša prebava, manj težav z drisko in bruhanjem.

Uporabljamo jih lahko pri:

 • Prekomerno izpadanje dlake in praskanje je pogost znak stresa, različnih alergij in slabe prehrane. Suha koža s prhljajem pri psu se lahko pojavi zaradi razrasti kvasovk – »slabih bakterij« in neustrezne prehrane. Nekontrolirano in pogosto praskanje se prav tako pojavi zaradi razrasti kvasovk in zaradi alergij na hrano. Vse težave boste najlažje rešili z menjavo hrane, »kura« s probiotiki pa bo zadevo olajšala in pospešila proces regeneracije.
 • Ponavljajoča se vnetja ušes
  Vnetje ušes pri psu se pogosto pojavlja zaradi razrasti »slabih bakterij« v prebavilu. S probiotiki uravnate črevesno floro in vzpostavite ravnovesje v prid »dobrim bakterijam«.
 • Prebavne težave
  S probiotiki lahko blažimo in urejamo akutne prebavne težave, kot je npr. pojav mehkega blata, driske (ki nastopi zaradi razrasta patogenih bakterij), zaprtje pri psu, napenjanje, vetrovi, itd.
 • Uporaba antibiotikov ali drugih zdravil
  Če mora vaš kuža uživati antibiotike ali kakšna druga zdravila, ki lahko porušijo črevesno floro, je koristno dodajanje probiotikov. Če antibiotike in probiotike dajemo v istem obdobju, ponudimo probiotike psu z nekajurnim zamikom. Zaželeno je, da se »kura« s probiotiki naredi tudi po zaključenem zdravljenju z antibiotiki.
 • Probiotiki olajšajo prehod na novo hrano
  Pri menjavanju hrane je pomembno, da postopoma navajate prebavilo psa na drugačno hrano. To je še posebej pomembno, če boste brikete zamenjali za hladno stiskane pelete ali za surovo hrano. Probiotiki podpirajo črevesno floro, da lažje sledi tem spremembam, tako se izognete driski, napenjanju, vetrovom, ki se lahko pojavijo pri prehodu na novo hrano.
 • Neprijeten vonj psa
  Razrast kvasovk “slabe bakterije” povzroča neprijeten vonj psa, kot je slab zadah in zelo smrdeč iztrebek. S probiotiki povrnete ravnovesje med dobrimi in slabimi bakterijami in tako vplivate tudi na vonjave vašega psa.
Sestavine:
grozdni sladkor
mannan-oligosaharidi (MOS)
pivski kvas
inulin (FOS iz korenine cikorije)
piščanjči proteini
aminokisline (tavrin)
minerali (cinkov sulfat, magnezijev sulfat, kalijev jodid)
vitamini (DL-alfa tokoferil acetat (Vitamin E), retinil acetat (Vitamin A), klorokalciferol (vitamin D3, biotin (vitamin B kompleksa))
dodane živalske biokulture: Faecium enterokoke (DSM 10663 NCIMB 10415/4b1707. 1.8×10(12) CFU/kg

 

Aditivi:
E3a672a vitamin A 2000 IU/kg
E3a671 vitamin D3 200 IU/kg
E3a700 vitamin E 25 mg/kg
E3a880 biotin 40 ug/kg
E3a370 tavrin 600 mg/kg
E2 jod 100 ug/kg
E5 mangan 0.3 mg/kg
E6 cink 0,8 mg/kg
Analitična sestava:
beljakovine 8,7 %
maščobe 2,4 %
pepel 7,4 %
voda 1,2 %
energijska vrednost 4 kcal/g
Doziranje:
Primešajte k obroku in dnevno količino razporedite čez dan
(merilna žlička je priložena). Ena merilna žlička zajame 0,5g praška in vsebuje 900 miljonov mlečnokislinskih bakterij.
Manjši psi/mački do 5 kg 1 merilna žlička
Psi/mačke od 6-15kg 2 merilni žlički
Psi 16-30kg 3 merilne žličke
Psi 30 kg + 4 merilne žličke
 Vsebina izdelka 40 g